Något nytt till din mobiltelefon

Det finns just inga begränsningar i tillbehör till våra mobiltelefoner. Det beror delvis på att våra mobiler i själva verket är små datorer som kan användas till så mycket. Ett tillbehör som är mycket användbart är lurar eller handsfree som det också kallas. De ska självklart vara trådlösa och sitta bra, speciellt om du avser att motionera, exempelvis löpträna med lurarna i öronen.

Läs tester om lurar

Då du står i butiken för att köpa nya lurar är det lätt att förblindas av designen. Snygga lurar betyder inte alltid bra lurar. Ta dig en titt online, det kan vara smart att läsa tester i någon av datatidningarna eller hos råd & rön. Dessa tester får antas vara oberoende och välgjorda.

Se upp med skal

Det är något förvånande att man har hittat giftiga mobilskal på marknaden. Det är företrädesvis mjuka skal som innehåller mjukgörare i plasten som är giftiga. Några av dessa ämnen är farliga och kan påverka den manliga reproduktionsförmågan negativt,v är helt förbjudna i leksaker men är tillåtna i mobilskal. Det finns gränsvärden men dessa har överskridits här. Det som förstärker problemet med giftiga mjukgörare är att många, framför allt ungdomar, har sina mobiltelefoner nära sig hela tiden och mjukgöraren frigör sig lätt från plasten.